Grenslandmuseum krijgt bord Dinxperwick

Overhandiging Dinxperwick bord

Open Monumentendag was voor het Grenslandmuseum een gelegenheid om aandacht te besteden aan drie bijzondere gebeurtenissen: het Grenslandmuseum is onderdeel geworden van de European Route of Industrial Heritage (ERIH). Stichting Historisch Dinxperlo heeft een nieuwe voorzitter én het Grenslandmuseum heeft uit handen van de Heimatverein Suderwick, ontwerper Joop van Reeken en Stichting Historisch Dinxperlo het bord ‘Dinxperwick’ gekregen.

De nieuwe voorzitter van Stichting Historisch Dinxperlo, Henk-Jan Bussink, kon direct in actie komen. Samen met Johannes Hoven en ontwerper Joop van Reeken overhandigde hij het bord ‘Dinxperwick’ aan de voorzitter van het Grenslandmuseum, Marijke Verschoor-Boele. “Stichting Historisch Dinxperlo, de Heimatverein en het Grenslandmuseum werken al veel samen,” aldus Hoven. “Het Grenslandmuseum vertelt het verhaal van de geschiedenis van de grens. Onderdeel van die geschiedenis is de grensoverschrijdende samenwerking en daar hoort Dinxperwick bij”.

Joop van Reeken vertelt over het ontwerp van het bord Dinxperwick. ”Het viel nog niet mee om iets te bedenken, wat de identiteit van ons dorp weergeeft. Uiteindelijk werd het een plaatsnaambord in het Duits/Nederlands verkeerschrift en kleur.”
De voorzitter van het Grenslandmuseum is bijzonder blij met het bord. “Het Grenslandmuseum is een museum, waar het verhaal verteld wordt van het leven aan de grens. Dit verhaal stopt niet, het gaat verder in het heden. Dinxperwick laat zien dat grenzen te slechten zijn”, aldus Verschoor-Boele. Een verfrissende non-alcoholische toast op Dinxperwick volgde.

Foto: Frank Vinkenvleugel – Johannes Hoven, Marijke Verschoor-Boele, Henk-Jan Bussink, Joop van Reeken en Freek Diersen brengen een toost uit op “Dinxperwick”.

Delen: