Grenslandmuseum komt op Museum TV

Het Grenslandmuseum in Dinxperlo geeft over enige tijd online een indruk van zijn collectie. Museum TV, een initiatief van Stichting Ons Museum en samenwerkende musea, is namelijk van plan om ook in Dinxperlo langs te gaan en opnamen te maken. Deze zijn dan te zien op de website van Museum TV.

Er waren al tien Gelderse musea in beeld gebracht, met prachtige verhalen in tien korte documentaires. Deze online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben al alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom heeft MuseumTV de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en hun collecties.
MuseumTV heeft reeds een bezoek gebracht aan Museum de Lage Hof, Stichting Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, Stichting Voerman Museum Hattem, Streekmuseum Baron van Brakell, Veluws Museum Hagedoorn Plaatse, Kijk en Luister Museum, Stichting Nederlands Tegelmuseum, Nationaal Orgelmuseum en Stadsmuseum Groenlo. Het Grensland Museum staat nog op de planning.
In totaal zijn er 27 video’s gemaakt van musea uit Gelderland die te zien zijn op de website van MuseumTV. De films zijn tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Gelderland. Samen met MuseumTV zorgen de partijen, in samenwerking met de musea, voor exposure door het hele land. De hoop voor musea is dat de bezoekersaantallen weer gestaag toenemen.
MuseumTV is het grootste digitale museum van Nederland. De stichting heeft zich tot doel gesteld om kunst en cultuur voor iedereen (gratis) bereikbaar te maken, ongeacht achtergrond of locatie in Nederland. Op de website en in de app kunnen de mini-documentaires van circa vijf 5 minuten worden bekeken over uiteenlopende tentoonstellingen en vaste collecties. MuseumTV bereikt iedere maand 1.8 miljoen mensen.

Bron: De Bandwww.museumtv.nl

Delen: