Expositie Bezield Erfgoed

Bezield Erfgoed is een expositie in drievoud die het verhaal vertelt van het landschap, de wegen en de nederzettingen in de gemeente Aalten.
In totaal 23 informatiepanelen op drie locaties vertellen u het verhaal van 34 rijks- en gemeentelijke monumenten in onze gemeente, vol informatie en rijkelijk voorzien van foto’s en ander illustratiemateriaal. In de bijbehorende vitrines worden talloze voorwerpen getoond die bij deze monumenten horen.

De expositie is nauw verbonden met het boek Bezield Erfgoed, straten en monumenten in Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en buurtschappen van Jos Wessels dat verschijnt op Monumentendag, 14 september 2019. Dit boek gaat over de elf dorpen en buurtschappen in de gemeente Aalten, waarbij de 601 straten, paden, steggen en gängeskes in onze gemeente aan bod komen, alsmede de circa 550 rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke objecten.

Activiteiten rondom deze expositie:
Op donderdag 11 juli om 19 uur houdt Jos Wessels een presentatie in het Nationaal Onderduikmuseum.
Op zondag 18 augustus organiseert het kulturhus ’t Grachthuys een monumentenwandeltocht langs de monumenten in Bredevoort en omgeving. Starttijd: 9-11 uur.
Op donderdag 19 september om 19.30 uur houdt Jos Wessels een presentatie in het Blauwe Meer in Dinxperlo.

Meer informatie? Download hier de flyer.

Delen: