De sleutel is overhandigd!

Het bestuur van het Grenslandmuseum heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst op woensdag 6 februari  op een ludieke wijze de sleutel in handen gekregen van het pand Markt 1-3. Dhr. Gerrit van Veen gaf de sleutel, die in een bloemstuk verwerkt was, aan voorzitter Berend Enserink.

Daarbij waren aanwezig: dhr. en mevr. Ostermann, burgemeester Anton Stapelkamp en ruim 50 genodigden en vrijwilligers.

Met de overhandiging van de sleutel werden twee jaren van onzekerheid doorgestreept.

Gedurende die tijd speelde de vraag of het museum voor Dinxperlo en de regio behouden kon worden. In dit proces speelde dhr. R. Ostermann een beslissende rol. Dankzij het beschikbaar stellen van een betaalbare financiering, stelde hij de Stichting Beheer pand Markt 1-3 in staat het karakteristieke pand te kopen van de Woningcorporatie “De Woonplaats”. Als aandenken werd hem het beeldje “Dank” overhandigd.  

Burgemeester Anton Stapelkamp feliciteerde het museum met deze stap en wenste het toe dat het mag uitgroeien tot een internationaal Grensmuseum.

Tijdens de bijeenkomst werd dhr. Bertie Bussink verrast met het verzoek het keurmerk “Geregistreerd Museum” op een muur te bevestigen.

Op zijn beurt zorgde hij voor een daverend slotakkoord.  Als geschenk hadden leden van de Stichting  “Bewaar ’t Olde” een groot, houten naambord aan de zijgevel opgehangen. Van verre is nu de naam “Grenslandmuseum” te lezen.

Delen: